Omelett med okra, fetaost och röd paprika
Det här är ett recept som du kan anpassa utifrån hur stor panna du tillagar omeletten i. Min gjutjärnspanna är 24,5 cm i diameter och receptet är anpassat efter den.
Jag bakar omeletten i ugnen på 180 grader och det tar mellan 20- 30 minuter tills den har stannat och är fast. Det kan vara olika i olika ugnar så känn med en kniv efter 20 minuter om den är genomgräddad.
Receptet är inspirerat av Akis recept på en liknande rätt.
Ingredienser
(4 port)
1 gul lök
1 röd paprika
300 gr okra (på burk)
150 gr fetaost
1 msk hackad färsk mynta
8 ägg
2 msk vatten
Salt & peppar
Olivolja
Tillagning
Värm ugnen till 180 grader.
Skiva löken tunt och stek den mjuk och blank i olivolja i en gjutjärnspanna. Ställ åt sidan.
Skölj och skär paprikan i mindre bitar.
Vispa äggen med ett par matskedar vatten, hacka myntan och rör ner i äggen. Tillsätt salt och peppar efter smak. Jag använder cirka två teskedar salt.
Fördela okra och paprika i stekpannan. Smula över fetaosten och häll över äggblandningen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20- 30 minuter.