2 juli 2024

Omelett med okra, fetaost och röd paprika

Huvudrätter
Det här är ett recept som du kan anpassa utifrån hur stor panna du tillagar omeletten i. Min gjutjärnspanna är 24,5 cm i diameter och receptet är anpassat efter den.
Jag bakar omeletten i ugnen på 180 grader och det tar mellan 20- 30 minuter tills den har stannat och är fast. Det kan vara olika i olika ugnar så känn med en kniv efter 20 minuter om den är genomgräddad.

Receptet är inspirerat av Akis recept på en liknande rätt.

Ingredienser (4 port)

1 gul lök
1 röd paprika
300 gr okra (på burk)
150 gr fetaost
1 msk hackad färsk mynta
8 ägg
2 msk vatten
Salt & peppar

Olivolja

Tillagning

Värm ugnen till 180 grader.

Skiva löken tunt och stek den mjuk och blank i olivolja i en gjutjärnspanna. Ställ åt sidan.
Skölj och skär paprikan i mindre bitar.
Vispa äggen med ett par matskedar vatten, hacka myntan och rör ner i äggen. Tillsätt salt och peppar efter smak. Jag använder cirka två teskedar salt.
Fördela okra och paprika i stekpannan. Smula över fetaosten och häll över äggblandningen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20- 30 minuter.