Grekland

Öluffa

Santorini-Milos-Kimolos-Sikinos-Santorini

Tidsåtgång: tolv- sexton dagar

Den här öluffarrutten startar på Santorini men kan lika gärna starta i Aten. Skillnaden blir en längre båtresa till Milos från Pireus (Atens största hamn) och tillbaka till Pireus från Sikinos.

Oia på Santorini. (Foto: Markus Olsson)

Den här rutten bjuder på både ett klassiskt turistmål som Santorini men även på en av de mest strandtäta öarna Milos samt ett par mindre öar dit inte så många turister hittar. Om du vill starta från Santorini kan du ta en flygstol dit med något av charterbolagen eller flyga direkt med Norwegian. Om du utgår från Aten så finns det flera flygbolag som trafikerar Atens flygplats Elefthérios Venizélos. Från flygplatsen kan du sedan ta dig direkt till hamnen Pireus med buss X96 eller med tåg. Väljer du att starta med ett par nätter i Aten tar du enkelt tunnelbanan, linje 1, ner till hamnen på cirka 20 minuter.

Sarakiniko Beach Milos
Sarakiniko Beach, Milos. (Foto: Markus Olsson)

På Santorini kan du uppleva det klassiska vykortsgrekland i form av vita sockerbitshus med blå detaljer spektakulärt byggda längs bergssluttningarna samt njuta av en fantastisk solnedgång från byn Oia. Milos erbjuder, förutom upp mot 75 olika stränder, flera klassiska sevärdheter som till exempel katakomberna från 100-talet efter Kristus. Kimolos och Sikinos är små öar med framför allt möjlighet till härlig vandring och sköna dagar på någon strand. På dessa öar råder lugn, långt bortom turisttäta gränder och stränder fulla med solstolar och parasoller.

Kimolos. (Foto: Markus Olsson)
Chorio på Sikinos. (Foto: Markus Olsson)

Mer information och inspiration om öarna hittar du här:

Rulla till toppen