Grekland

Öluffa

Skiathos-Skopelos-Alonissos-Skiathos

Tidsåtgång: cirka nio-tolv dagar

Rutten Skiathos- Skopelos- Alonissos är en kortare öluff i ögruppen Sporaderna där även Skyros ingår.

Öarna i Sporaderna är gröna och frodiga, har ett fantastsikt klart och blått vatten samt erbjuder några av övärldens finaste stränder. Det är lätt att förälska sig i ölivet när du luffar runt bland dessa öar och om du är en ABBA-fan, eller kanske snarare en Mamma Mia-fan, så kommer du att känna igen miljöerna från filmen på framför allt Skopelos men även på Skiathos. Alonissos är den ö i denna resrutt som har minst turism och bjuder på en lugnare vistelse än de övriga två.

Skiathos
Old Port, Skiathos. (Foto: Markus Olsson)

Detta förslag på resväg startar med en flygstol tur och retur Skiathos som du kan boka med något av charterbolagen. Vissa av charterbolagen erbjuder lösningar där du även bokar in de första nätterna på någon av öarna för att sedan boka resten på egen hand.

Skopelos
Skopelos stad. (Foto: Markus Olsson)

Öarna är välkända turistmål och det finns gott om boende. I regel står en rad rumsuthyrare i hamnen när du kliver i land men under högsäsongen juli- augusti kan det vara bra att kolla upp tillgängligheten på boende i förväg.

Alonissos
Paritiri, Alonissos. (Foto: Markus Olsson)

Tänk på att vädret vid Medelhavet kan variera kraftigt och det händer att färjorna ställs in och då kan det vara en fördel att du har bokat in dig de sista nätterna från den ö där du ska resa hem ifrån. Att stanna tre-fyra nätter per ö brukar vara lagom vilket innebär att denna rutt skulle ta mellan nio till tolv dagar. Det finns även möjlighet att förlänga resan och lägga till Skyros på rutten men reser du utanför säsongen är det bra att kolla upp färjeförbindelserna dit som då kan vara ganska få.

Mer information och inspiration om respektive ö hittar du här:

Rulla till toppen