Hitta din destination

Om Grekland

Grekland har med sin placering på Balkanhalvön Europas längsta kust och erbjuder utöver fastlandet cirka 2000 öar att upptäcka. Det ger ca 30 000 stränder att njuta av i Joniska havet i väster, Egeiska havet i öster och Medelhavet i söder.

Ser man till den totala ytan är Grekland knappt en tredjedel så stort som Sverige. En annan jämförelse, fast med enbart Stockholm, visar att Grekland i genomsnitt har cirka 10 grader varmare året om vilket för en frusen nordbo kan te sig mycket angenämt. Luftfuktigheten är lägre, likaså nederbörden och molnigheten. Grekland genomkorsas av bergskedjor och det högsta berget är Olympos med 2917 meter över havet.

Greklands övärld består av de Dodekaneserna, Saroniska öarna, Kykladerna, Nordöstra Egeiska öarna, Joniska öarna, Sporaderna och förstås Greklands största ö Kreta. Turistsäsongens höjdpunkt är under juli och augusti då det är varmast, dyrast och ganska svårt att hitta boende på öarna. En njutbar upplevelse kan dock erhållas från och med maj till och med oktober men för den som även vill prova något av Grekland skidsystem så går det att semestra i princip året runt.

Artiklar

Grekisk mat och dryck

Storstadssemester i Aten

Aten, Greklands huvudstad, är landets mest färgstarka stad och har den mest framstående arkeologiska platsen

Litochoro

Thessaloniki och Pieria

Thessaloniki upplevelsernas stad Metropolen Thessaloniki har en befolkning på över en miljon och är den

Rulla till toppen