Grekland

Öluffa

Santorini- Naxos- Koufonissi- Iraklia- Santorini

Tidsåtgång: tolv- sexton dagar

Många startar sina öluffarresor från Santorini och detta förslag på öluff är inget undantag. Till Santroini kan du ta en flygstol med charterbolagen eller flyga direkt med Norwegian. På så sätt kommer du direkt ut i den grekiska övärlden utan att passera Aten (vilket också kan göras som då medför längre båtresor).

Santorini
Fira, Santorini. (Foto: Markus Olsson)

Det här förslaget bjuder på både klassisk turistmål som Santorini och Naxos men även på riktigt små öar där dagarna tillbringas på stranden med en god bok.

Tänk på att det kan vara svårt att hitta boende på Koufonissi och Iraklia under högsäsongen juli- augusti.

Apollona Naxos Apollona, Naxos. (Foto: Markus Olsson)

Uppskattar du ”det lilla” med till exempel vandringar, lata dagar på stranden och god mat så är öarna i Småkykladerna ett fantastiskt resmål. Här finns otroligt fina stränder och inte så stort utbud av aktiviteter eller partyliv.

Läs mer: Fem njutbara stränder i Småkykladerna (länk)

Koufonissi Ammos Beach, Koufonissi. (Foto: Markus Olsson)

Det finns en särskild båt som trafikerar Små Kykladerna och som bland annat utgår från Naxos: Express Skopelitis. Den avgår inte från samma kaj som de stora färjorna i hamnen på Naxos så fråga när du köper biljetterna varifrån den går. Express Skopelitis går även till Amorgos om du vill utöka din öluff med det.

Iraklia Grekland Iraklia. (Foto: Markus Olsson)

Mer information och inspiration om öarna hittar du här:

Rulla till toppen