Grekland

Öluffa

Kreta-Kassos-Karpathos-Kreta

Tidsåtgång: 12-14 dagar

Greklands största ö Kreta är förstås ett resmål i sig men vill du kombinera Kreta med en öluff kan denna öluffarrutt vara ett alternativ. Hittar du en flygstol till Kreta för ett bra pris kan transportkostnaden mellan Sverige och Grekland bli riktigt låg och hur länge du vill stanna och utforska Kreta avgör självklart omfattningen på denna öluffarrutt.

Vai Beach Kreta


Vai Beach, Kreta.
(Foto: Markus Olsson)

På Kreta kan du uppleva storslagna berg och städer, charterparadis, vackra stränder fin natur. Gillar du vandring är Samariaravinen en fantastisk 17 kilometer lång vandring från Omalosplatån ner till havet.

För att ta dig vidare till öarna i Dodekaneserna tar du en färja ibland annat Heraklion till Karpathos eller Kassos beroende på vilken ordning du vill besöka öarna.

Kassos Småbåtshamnen i Fry, Kassos. (Foto: Markus Olsson)

Kassos är en liten ö, knappt påverkad av turismen där du kan njuta av vandring, vackra vyer och ett par små genuina grekiska byar. Här går livet sakta och ger en fantastiska möjlighet att ladda batterierna. Från Kassos till Karpathos går det båtar och flyg (en flygtur på 15 minuter!) i princip varje dag.

Karpathos Dodekaneserna Apella Beach, Karpathos. (Foto: Markus Olsson)

Karpathos är en av mina favoritöar med några av Dodekanesernas vackraste stränder. Här hittar du sagolika berg, grönklädda sluttningar, månliknande avsatser och vackra gamla bergsbyar. Pigadia är Karpathos huvudort i skepnad av en moderna liten stad med allt du kan tänka dig. Byar med en mer genuin känsla och riktigt fina stränder är Lefkos och Lakki. Om du ger dig upp i bergen får du inte missa Olympos med anor ända från 700-talet.

Mer information och inspiration om Kreta och öarna hittar du här:

Rulla till toppen