Hitta din destination

Väder och klimat

Här hittar du generell information om väder i Grekland. Vill du ha en mer specifik väderprognos för en ö eller en specifik plats på fastlandet så hittar du en väderprognos på respektive resmåls sida här på mittgrekland.se.

Väder & klimat i Grekland

Klimatet och vädret i Grekland kan beskrivas som mycket behagligt. I alla fall för den som är känslig mot köld eller kalla, regniga somrar och som hellre vill resa till sydligare breddgrader under vår, sommar eller höst. I Grekland är luftfuktigheten låg, himlen är ofta klarblå och det regnar sällan. Somrarna kan vara mycket varma med temperaturer mellan 30- 40 grader. Mellan november och mars kan det dock vara annorlunda. Då infaller vintern med högre luftfuktighet och betydligt lägre temperaturer som sällan går under nollan. Givetvis är det stora skillnader i väder inom landet. I de norra bergstrakterna kan det under vinterhalvåret falla rikligt med snö och bli riktigt kallt medan det på Kreta inte kommer i närheten av detta, förutom uppe på bergstopparna förstås.

Under sensommaren/ hösten kan det även blåsa kraftigt ute på de grekiska öarna vilket gör att temperaturen kan sjunka och att färjor ställs in om vågorna går för högt. Det kan därför vara bra att tänka på att lägga en semesterdag i Aten i slutet av sin resa om man planerar att öluffa under den perioden. Då minskar risken att blåsa inne på en ö och därmed missa flyget hem.

Temperatur i Grekland

Nedan visas medeltemperatur och maxtemperatur för några områden i Grekland över året. Maxtemperaturen kan var högre vissa dagar som ni säkert redan vet om ni varit i Grekland under augusti månad.

Medel- och maxtemperatur i Grekland

Medeltemperatur i havet i Grekland

Rulla till toppen