Aten-Syros-Mykonos-Naxos-Aten

Tidsåtgång: cirka tolv- sexton dagar

Denna rutt går i Kykladerna men med start i Aten. Till Aten flyger du enkelt reguljärflyg med både SAS och Norwegian. Beroende på när på dygnet du landar så kan du välja att stanna en natt i Aten eller ta buss X96 ifrån flygplatsen direkt ner till hamnen i Pireus. Denna resväg ger dig möjlighet att spendera några nätter i Aten, en stad som är värd att lära känna. Det kan vara en fördel att lägga vistelsen i Aten i slutet av resan så att du är säker på att du är på fastlandet när det är dags att flyga hem igen. Med denna öluffarrutt får du både stad och fantastiska stränder.

Kykladernas administrativa centrum ligger på ön Syros som många turister missar när de luffar runt i övärlden. Syros är därmed fri från massturism och speglar en genuin grekisk vardag. Starta med en natt i den relativt stora hamnstaden Emoupolis för att sedan njuta vid någon av byarna längs med kusten. Syros trafikeras av de flesta förjor som utgår från Pireus med destinationer i Kykladerna.

Efter Syros går turen vidare till vackra Mykonos med fantastiska stränder och vidare till Naxos med höga berg, gröna dalar och magiska stränder. Ifrån Naxos går det sedan fler färjor tillbaka till Aten igen.

Mer information och inspiration om Aten och öarna hittar du här:
Aten Syros Mykonos Naxos