Tzatzikipasta

Ljummen pasta dränkt i tzatziki, kapris och oliver. Gillar du tzatziki så gillar du garanterat detta. Du avgör själv om du vill tillsätta oliver och kapris och hur mycket. Jag älskar både och, så jag använde 1,5 msk kapris och en handfull svarta oliver.

Servera tzatzikipastan med bröd och varför inte en tomatsallad?

Här kan du läsa om Tzatzikins historia: Greek on wheels

Tzatzikipasta

Ingredienser

(3-4 port)

300 gr grekisk yoghurt (10 %)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 knippe färsk dill
Salt
Vitpeppar

300 gr pasta
1 gurka
1,5 msk kapris
1 handfull svarta oliver

Tillagning

Starta med tzatzikin.
Mät upp 300 gr grekisk yoghurt i en skål. Pressa ner vitlöksklyftan. Tillsätt olivolja, och vinäger. Rör om ordentligt. Hacka dillen och rör ner den i tzatzikin. Smaka av med salt och peppar. Obs! Gurkan blandar du i senare.

Koka pastan i välsaltat vatten.

Medan pastan kokar, skär gurkan i små bitar (cirka 0,5 cm stora tärningar) och skär oliverna i små bitar. Häll av pasta vattnet och låt pastan svalna av lite grann. Blanda därefter ner pastan i tzatzikin. Blanda ner, gurka, kapris och oliver och smaksätt med eventuellt mer salt. Servera tzatzikipastan direkt.

Rulla till toppen