Recept på tzatziki

Vad vore det grekiska köket utan tzatziki? Fantastiskt ändå skulle jag gissa men det här verkligen en av de kalla såser som jag gillar allra mest. Den kalla och lena såsen passar perfekt till grillat med mycket smak eller helt enkelt som en dippsås till det mesta.

Jag gissar att de flesta har sitt eget recept på just den bästa tzatzikin och det här är mitt bästa recept som jag jag brukar köra.

Läs mer om tzatziki

Läs historian bakom souvlaki och den kalla såsen: greekreporter.com

Recept på tzatziki

Ingredienser

(4 port)

1 gurka
5 dl grekisk yoghurt (10 %)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar

Tillagning

Skölj och riv gurkan. Krama ur överflödigt vatten. Blanda gurkan med yoghurten och pressa ner två stycken vitlöksklyftor. Rör ner olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Låt den vila i en timme i kylskåpet.

Rulla till toppen