Froutalia- grekisk omelett från Andros

Froutalia är en grekisk omelett från ön Andros i Kykladerna. Den innehåller både potatis, korv och ost vilket gör den riktigt matig. Har du möjlighet att införskaffa grekiska råvaror när det kommer till korv och ost blir den förstås mer autentisk.

Jag fick tag på den grekiska hårdosten kefalotiri som är ganska mild i smaken men jag tänker att man även kan använda ost med lite mer karaktär. Jag fick däremot inte tag på någon grekisk korv utan använde en salsiccia som passade fint med de annars rätt milda smakerna.

Ingredienser

(4-6 port)

300 gr kokt potatis
200 gr korv av fläsk
6 ägg (medium)
0,5 dl mjölk
1 msk hackad timjan
150 gr riven hårdost (graviera, kefalotiri)
Olivolja
Salt & peppar

Tillagning

Koka potatisen och låt den svalna.

Värm ugnen till 180 gr.

Skär potatisen i skivor och stek dem i olivolja så att de får en fin stekyta. Salta och ställ åt sidan. Skär korven i skivor och stek dem i lite olivolja. Olja en gjutjärnspanna (eller annan ugnsfast form) och lägg potatisskivorna i botten. Lägg därefter ner korvskivorna jämnt fördelade över potatisen.

Knäck äggen i en skål. Tillsätt mjölk och vispa om. Hacka myntan och riv hårdosten. Blanda ner myntan och osten i äggsmeten. Salta och peppra. Häll äggblandningen över potatisen och korven. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills äggstanningen precis har stelnat i mitten.

[acf_repeater field="lagg_till_fler_recept" sub_fields="namn_pa_recept,bild,beskrivning,portioner,ingredienser,tillagning,relaterad,namn_pa_relaterad_lank"]

%namn_pa_recept%

%beskrivning%

Ingredienser %portioner%

%ingredienser%

Tillagning

%tillagning%
[/acf_repeater]
Rulla till toppen