2 juli 2024
Grekisk trädgårdsmästarsallad
Meze
Akis grekiska trädgårdsmästarsallad som jag har lagt till en knippe dill i. En syrlig sallad som passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling eller fisk eller som i det här fallet, på en bit stekt bröd.
I receptet finns ingen mängd angiven för salt och vitpeppar utan känn dig fram med mängden. Smaka av och salta och peppra eventuellt ytterligare när du rör ihop hela salladen mot slutet.
Här hittar du Akis variant av salladen: Greek gardener´s salad
I receptet finns ingen mängd angiven för salt och vitpeppar utan känn dig fram med mängden. Smaka av och salta och peppra eventuellt ytterligare när du rör ihop hela salladen mot slutet.
Här hittar du Akis variant av salladen: Greek gardener´s salad
Ingredienser (4 port)
2 stjälkar selleri2 morötter (ca 150 gr)
4 rädisor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
salt
vitpeppar
20 gr cornichons
1 msk ketchup
8 msk majonnäs
1 msk hackad dill
Tillagning
Tärna selleri, morötter och rädisor till små kuber och lägg i en skål. Tillsätt vinäger, socker, salt & peppar. Blanda ordentligt och låt det gärna stå i 1,5 timmar i kylskåpet.Lägg blandningen i en sil och tryck ur eventuell vätska. Lägg tillbaka blandningen i en skål och rör ner ketchup, majonnäs och dill. Servera med stekt bröd.
Läs mer: Tzatziki med kräftstjärtar och dill