Tzatziki med kräftstjärtar och dill- kräfttzatziki

Okej, frågan är om man får leka med tzatziki på det här sättet? Tveksamt svarar han som precis gjort det. Inte för att det inte är gott utan tzatziki är lika heligt för mig som den heliga graal är för den troende. Men, det här är verkligen gott och jag avnjöt kräfttzatzikin på en bit surdegsbröd tillsammans med ganska mycket citron. Heligheten till trots så är det troligt att jag lagar denna variant av tzatziki igen. Jag ser mig nämligen sitta på altanen en sensommarkväll med ett glas kallt vitt, en bit bröd och en kräfttzatziki.

Ingredienser

4- 6 port

1 gurka
5 dl grekisk yoghurt (10 %)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
170 gr kräftstjärtar
En knippe färsk dill
Salt & peppar

Tillagning

Skölj och riv gurkan. Krama ur överflödigt vatten. Blanda gurkan med yoghurten och pressa ner två stycken vitlöksklyftor. Hacka dillen. Rör ner dill, kräftstjärtar, olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar.

Rulla till toppen