Garides Saganaki- Räkor med tomat, paprika och fetaost

Garides Saganaki är en av mina absoluta favoriter och är en riktigt god och smakrik mezerätt då du tillagar den med oskalade räkor, söt tomat och söt, röd paprika. Jag äter den så som den är, gärna med en bit bröd till, men den är också riktigt bra med pasta till.

Jag tillagar Garides Saganaki med oskalade räkor för att det ger mer smak men om du hellre vill kan du skala kroppen men behåll då huvudet för att ge smak åt rätten

Garides Saganaki

Ingredienser

1

8 stora räkor med skal
1 tomat
0,5 röd paprika
75 gr fetaost
1 vitlöksklyfta
1 tsk vinäger
0,5 tsk socker
färsk oregano
olivolja
salt & peppar

Tillagning

Börja med att värma olivolja i en liten stekpanna (saganaki).
Hacka därefter tomaten och skär paprikan i små bitar. Pressa vitlöksklyftan och smula fetaosten. Spara cirka en matsked smulad fetaost för att strö över vid servering. Tillsätt alla ingredienser förutom räkorna i stekpannan och låt det puttra i tio minuter. Tillsätt därefter räckorna och låt det puttra i tio minuter till. Smula över fetaost och färsk oregano. Servera med en bit bröd till.

[acf_repeater field="lagg_till_fler_recept" sub_fields="namn_pa_recept,bild,beskrivning,portioner,ingredienser,tillagning,relaterad,namn_pa_relaterad_lank"]

%namn_pa_recept%

%beskrivning%

Ingredienser %portioner%

%ingredienser%

Tillagning

%tillagning%
[/acf_repeater]
Rulla till toppen