2 juli 2024
Filodegspaj med purjolök och fetaost
Huvudrätter
En enkel och smakrik paj som är fantastisk god. Servera gärna tillsammans med en sallad.
Ingredienser
3 purjolökar (700 gr purjolök till pajen)150 gr fetaost
1 ägg
Salt & peppar
Olivolja
500 gr filodeg
Olivolja
Tillagning
Värm ugnen till 180 grader.Börja med att ansa och skiva purjolöken i små bitar. Skölj purjolöken och stek den i olivolja tills vätskan har dunstat. Ställ åt sidan.
Mosa fetaosten med en gaffel. Vispa ner ett ägg och blanda ner den stekta purjolöken. Smaksätt med salt och peppar.
Smörj en form (cirka 20 centimeter i diameter) med olivolja.
Ta ett ark filodeg och pensla det med olivolja. Lägg en rand (cirka en centimeter bred och hög) med purjolöksröra längs med långsidan av arket. Rulla ihop arket till en rulle och lägg den längs med formens kant. Fortsätt på samma sätt tills formen är fylld. Pensla pajen med olivolja och grädda i mitten av ugnen tills den har fått gyllenbrun färg i cirka 25 minuter.
Läs mer: Fetaost- och lökpaj