Melitzanes laderes- aubergine i tomatsås

Det här är en mustig vegetarisk auberginerätt med djupa smaker. Jag tycker att den passar som ensamrätt men fungerar lika bra som tillbehör till fisk, kyckling eller kött. Vill du lägga till lite syra kan du tillsätta 1 dl vitt vin i rätten.

Ingredienser

(4-5 port)

4 auberginer
4 gula lökar
4 tomater
5 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
2 msk tomatpuré
1 msk socker
2 nejlikor
Olivolja
Salt & peppar
Ev. vatten

Tillagning

Skölj och skiva auberginerna i runda skivor (cirka 0,5 cm tjocka). Lägg dem på en plåt och strö över salt. Blanda om och låt dem stå i en timme. Skölj av dem och låt dem rinna av.

När en timme har gått börja med att hacka löken och fräs den mjuk i rikligt med olivolja i en stor gryta. Hacka tomaterna och persiljan samt pressa vitlöken. Blanda ner tomater, perislja, vitlök och nejlikor i löken och låt det småkoka.

Under tiden steker du auberginen lätt i rikligt med olivolja och lägg därefter ner auberginen i tomatsåsen. Häll eventuellt på vatten så att auberginerna täcks av vätska. Låt blandningen småkoka i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera Melitzanes laderes med smulad fetaost.

[acf_repeater field="lagg_till_fler_recept" sub_fields="namn_pa_recept,bild,beskrivning,portioner,ingredienser,tillagning,relaterad,namn_pa_relaterad_lank"]

%namn_pa_recept%

%beskrivning%

Ingredienser %portioner%

%ingredienser%

Tillagning

%tillagning%
[/acf_repeater]
Rulla till toppen