Gyroskryddad aubergine med myntayoghurt

Kan det vara det godaste någonsin? Mycket möjligt. Auberginen tar mäkta smak av kryddningen och det blir en makalös blandning av gyros och sval mynta. Gyroskryddad aubergine är numera en given mezerätt hemma hos mig.

Ingredienser

(2-4 port)

2 stora auberginer
2 msk gyroskrydda*
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
5 msk olivolja

Myntayoghurt

2 dl grekisk yoghurt (10 %)
0,5 dl mynta
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
En skvätt olivolja

Tillagning

Värm ugnen till 225 grader.

Blanda i ordning gyroskryddan (om du inte redan har en blandning sedan tidigare). Blanda olivolja, gyroskrydda, salt och peppar i en skål. Dela varje aubergine i sex klyftor och lägg ned dem i kryddblandningen. Blanda om ordentligt.

Lägg auberginen i en ugnssäker form med skalsidan nedåt och rosta dem i mitten av ugnen tills de har fått en fin färg i cirka 20 minuter. OBS! Håll koll så att de inte bränns.

Under tiden kan du göra myntayoghurten. Hacka myntan och pressa vitlöken. Blanda ner det i yoghurten tillsammans med salt, vitpeppar och en skvätt olivolja. Rör om ordentligt och låt såsen stå kallt tills det är dags att servera.

[acf_repeater field="lagg_till_fler_recept" sub_fields="namn_pa_recept,bild,beskrivning,portioner,ingredienser,tillagning,relaterad,namn_pa_relaterad_lank"]

%namn_pa_recept%

%beskrivning%

Ingredienser %portioner%

%ingredienser%

Tillagning

%tillagning%
[/acf_repeater]
Rulla till toppen