2 juli 2024

Tigania Agiorgitiki- fläsk-, kyckling- och korvgryta

Huvudrätter
Den här rätten har jag ätit ett par gånger i Grekland men aldrig reflekterat över vad den egentligen heter. Nu när jag var i Thessaloniki så var det till att skriva upp namnet på rätten: Τηγανιά Αγιωργίτικη (χοιρινό, κοτόπουλο, λουκάνικο).

Den är riktigt enkel att tillaga och smakar underbart gott. Jag äter den som den är med lite grönsaker och bröd till men kan serveras med både ris, pasta och potatis.

Ingredienser (2 port)

220 gr fläskkarré
170 gr kyckling
120 gr korv
0,5 gul lök
1,5 dl vitt vin
0,5 citron (saften)
1 msk senap
0,5 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Olivolja

Tillagning

Skiva löken tunt och stek den mjuk i olivolja. Ta åt sidan.
Stek fläsk, kyckling och korv i olivolja tills det är genomstekt. Tillsätt den stekta löken, paprikapulver, vin, citronsaft och senap och låt det koka ihop till en krämig sås. Servera.