Direktflyg till Grekland

Om du är sugen på att flyga till Grekland innan skolorna börjar eller om du fortfarande har semester eller till och med tänker dig en semestervecka under sensommaren/ tidig höst, så finns det fortfarande möjligheter för dig som vill plocka ihop din egen resa.

Direktflyg till Grekland

Det finns två sätt att flyga direkt* till olika platser i Grekland, dvs utan att behöva byta flyg. Det ena är att boka en flygstol med någon av de olika charterbolagen och det andra sättet är att leta upp resor med flygbolag som har direktresor till Grekland. Vissa av dem har flyg direkt till Grekland enbart under säsong medan andra flygbolag erbjuder resor året runt. 

Så här en vecka in i augusti finns det (för resten av året) enbart direktflyg till Grekland från Stockholm Arlanda (charterbolagen exkluderade). Det kan vara värt en prisjämförelse mot en charterresa eller så kan det vara så att du helt enkelt vill till en plats som inte erbjuds som en charterresa.

Om du vill kolla upp vilka charterresor som finns för 2024 så hittar du en sammanställning här: Charterresor till Grekland 2024 (länk)

Direktflyg till Grekland

Direktflyg till Aten

Aten är en miljonstad som retar olika delar av känslospektrat; motvilja, skepticism, beundran, kärlek och värme. Det är inte med en axelryckning du lämnar staden utan den har spelat på hela ditt känsloregister när det är dags att återvända till vardagen där hemma. Staden bjuder på en otrolig historia, betong, trafikmyller, armod och fantastiska smaker och dofter.

Akropolis Aten
Akropolis, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Tips på sevärdheter och upplevelser i Aten (länk)

Flygbolag som erbjuder direktflyg till Aten

Norwegian (Avgångar från Stockholm)

SAS (Avgångar från Stockholm)

Aegean (Avgångar från Stockholm)

Direktflyg till Kalamata

Kalamata ligger i den södra delen av Peloponnesos cirka 240 kilometer sydväst om Aten och är regionhuvudstad i området Messinia, formad längs med bukten med samma namn (Messiniabukten). Staden Kalamata har cirka 70 000 invånare och i hela kommunen bor det cirka 180 000 personer vilket gör staden och området till en livfull plats med ett stort utbud. Här kan du alltså ta del av det moderna Grekland i alla dess former och samtidigt uppleva antika lämningar som om det vore en slags gott-och-blandat-påse att njuta av.

Kalamata
Kalamata. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Tio upplevelser i Kalamata (länk)

Flygbolag som erbjuder direktflyg till Kalamata

SAS (Avgångar från Stockholm) OBS! Enbart en avgång kvar för säsongen.

Direktflyg till Korfu

Korfu är den nordligaste och den västligaste ön bland de Joniska öarna utanför Greklands västkust och kallas Kerkyra på grekiska. 

Ungefär 114 000 personer bor på Korfu som mäter 60 kilometer från norr till söder och 30 kilometer från öst till väst. Korfu är en grön ö med olivträd, cypresser, citrusträd och mandelträd. Anledningen till att ön frodas är de regn som sveper in över de Joniska öarna under oktober till februari och skapar goda förutsättningar för det gröna livet.

Paleokastritsa Korfu
Paleokastritsa, Korfu. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Att upptäcka Korfu från Korfu stad (länk)

Flygbolag som erbjuder direktflyg till Korfu

Ryanair (Avgångar från Stockholm)

Direktflyg till Kreta

Kreta är en ö som bjuder på allt. Här finns stora städer med ett pulserande grekiskt vardagsliv med trafikmyller, barer och kaféer samtidigt som Kreta har små mysiga bergsbyar där tystnaden och lugnet är påtagligt. Kreta är en fantastik ö för vandringar och Samariaravinen är den mest kända vandringsleden på 17 kilometer.

Vai Beach Kreta
Vai Beach, Kreta. (foto: Markus Olsson)

Läs mer: Vandra på Kreta (länk)

Flygbolag som erbjuder direktflyg till Kreta

Norwegian (Avgångar från Stockholm) Chania

SAS (Avgångar från Stockholm) Chania

Ryanair (Avgångar från Stockholm) Chania

Direktflyg till Rhodos

Att inte uppleva Rhodos gamla stad när du är på plats är som att inte riktigt uppleva ön. Rhodos stad är förstås betydligt större än den gamla medeltida stadsdelen men det är just de till åren komna beståndsdelarna som verkligen imponerar. Jag kan inte låta bli att känna att det är som att vandra omkring i filmkulisser då de gamla stadsdelarna är så pass välbevarade att de knappt känns gamla. 

Det är inte för inte som Rhodos gamla stad är en del av Unescos världsarv och det är liksom en självklarhet att hon är det.

Rhodos gamla stad
Rhodos gamla stad. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Fem sevärdheter/ upplevelser på Rhodos (länk)

Flygbolag som erbjuder direktflyg till Rhodos

Norwegian (Avgångar från Stockholm)

Ryanair (Avgångar från Stockholm)

Direktflyg till Santorini

Santorini är en av de sydligaste öarna i Kykladerna och kanske en av de öar där landskapet bjuder på den djupaste dramatiken. Den västra sidan består av höga branter rakt ner i vattnet och utgör en av insidorna på vulkanen som hade sitt senaste utbrott cirka 1600 f kr.

Santorini bjuder både på lyx och vardag. Vill du kosta på dig ett boende med en fantastisk utsikt och komfort så hittar du det här. För budgetresenären finns, som på alla öar, rum att hyra till priser anpassade efter säsongen.

Fira Santorini
Fira, Santorini. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Tips på en öluff Santorini-Naxos-Koufonissi-Iraklia-Santorini (länk)

Flygbolag som erbjuder direktflyg till Santorini

Norwegian (Avgångar från Stockholm)

Direktflyg till Thessaloniki

Thessaloniki, Greklands nästa största stad, är fylld av energi, sevärdheter och ett oslagbart kök. Pompösa byggnader, stora torg, historiska lämningar och Mount Olympus i fjärran som en tydlig markering västerut. Här bor drygt 1,1 miljoner människor som har tillgång till utmärkt shopping, nöjen, kultur och kulinariska upplevelser. Det är som gjort för en weekend i Thessaloniki med andra ord.

Thessaloniki
Thessaloniki. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: 14 tips för en fantastisk weekend i Thessaloniki (länk)

Flygbolag som erbjuder direktflyg till Thessaloniki

Norwegian (Avgångar från Stockholm)

SAS (Avgångar från Stockholm)

Aegean (Avgångar från Stockholm)

Ryanair (Avgångar från Stockholm)


*informationen är hämtad från respektive flygbolags webbplats 2024-08-07. Med reservation för eventuella ändringar.

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast