Sallader med fetaost

För mig är det salladsperiod just nu och det blir sallad både till lunch och till middag och nästan till frukost också.

Sallader med fetaost går att variera i det oändliga och för mig blir det lätt att varje sallad får en liten grekisk touch om det så är lite fetaost eller en klassisk grekisk sallad men med en twist. En sallad för mig betyder inte nödvändigtvis att den är ett nyttigare alternativ än något annat. Framför allt inte när jag blandar ner både creme fraiche och majonäs som när jag gör en grekisk sallad på ett annorlunda sätt (länk). Men, det är det som är fördelen med att tillaga en sallad då du både kan lägga till och dra bort ingredienser så att du får den precis så som du vill ha den.

Här är tre sallader med fetaost som ger en grekisk tocuh att njuta av i sommar.

Ananas- och fetaostsallad

Sallader med fetaost
Ananas- och fetaostsallad. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Recept på ananas- och fetaostsallad (länk)

Melon- och fetaostsallad

Sallader med fetaost
Melon- och fetaostsallad. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Recept på melon- och fetaostsallad (länk)

Paprikasallad med fetaost

Sallader med fetaost
Paprikasallad med fetaost. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Recept på paprikasallad med fetaost (länk)

Läs mer: Grekisk gastronomi (länk)

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast