Ananas- och fetaostsallad

Ananas- och fetaostsallad är en fräsch sommarsallad som passar riktigt bra till grillat. Jag uppskattar färsk ananas med olivolja och flingsalt och använder därför även det i den här salladen. En färsk ananas är mogen när den börjar bli gulaktig i skalet och när skalet ger efter lite grann när du trycker på det. Om du inte hittar en mogen ananas i butiken så mognar den ganska snabbt i rumstemperatur hemma. Jag tillagar ananas- och fetaostsallad både som det enda tillbehöret men det passar nog bäst som ett extra tillbehör till maten.

Ingredienser

(3-4 port)

1 färsk ananas
150 gr fetaost
0,5 röd lök
0,5 dl svarta oliver
0,5 dl hackad färsk timjan
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Tillagning

Skär ananasen i grova bitar och skiva rödlöken i tunna skivor.
Dela oliverna på mitten och hacka timjan. Blanda allt på en stor tallrik.
Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Smula över fetaosten och dra ett par varv med pepparkvarnen.
Servera!

Rulla till toppen