Citronpotatis- Greek Lemon Potatoes

Det här är potatisar bakade i lika delar olivolja, citronsaft och kycklingbuljong. Potatisarna suger upp den smakrika vätskan och gör insidan mjuka medan utsidan blir krispig tacka vare ugnens höga värme. Passar utmärkt till kött- och kycklingrätter.

Ingredienser

(4 port)

6-7 stora potatisar
1,25 dl kycklingbuljong
1,25 dl olivolja
1,25 dl saft av citron (2-3 citroner)
1 msk torkad oregano
Salt & peppar

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Tvätta och dela vardera potatis i fyra klyftor (skala potatisarna om så önskas). Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper i en långpanna. Pressa citronerna. Blanda kycklingbuljong, olivolja, citronsaft och oregano. Häll blandningen över potatisarna och blanda om ordentligt.

Baka potatisarna i mitten av ugnen i 50- 60 minuter tills de blivit gyllenbruna och vätskan har ångat bort. Vänd potatisarna ett par gånger under tillagningstiden. Salta och peppra potatisarna efter smak. Servera.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen