2 juli 2024
Ugnsbakad fetaost
Meze
Fetaosten, Greklands vita guld, är en fantastisk ost att äta som ugnsbakad fetaost. Den är mild och krämig samt fungerar bra som tillbehör till i princip all mat. I detta recept tillsätter jag dadel för att få viss sötma som bryter fint mot fetaosten sälta. Vill du hellre utelämna sötman kan du tillsätta lite hetta genom att strö över en hackad chilifrukt.
Ingredienser (1 port)
150 gr fetaost1 tomat
1 dadel
0,5 tsk oregano
Olivolja
Tillagning
Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut dubbla folieark och lägg på fetaostbiten på folien. Skär dadeln i mindre bitar och skiva tomaten. Lägg på tomater och dadelbitarna och ringla över lite olivolja samt strö på oreganon. Tillslut foliepaketet och baka mitt i ugnen i 30 minuter. Servera omgående den ugnsbakade fetaosten. När ugnsbakad fetaost kallnar blir den hård igen.
Läs mer: Ananas- och fetaostsallad