Tacos med grekiska smaker

Kan man grekifiera en taco? Säkerligen förbjudet område enligt vissa men jag vill gärna lägga en grekisk touch på det mesta. Och det här blev gott!

Jag utgår från den köttfärsröra jag tillagar när jag gör en moussaka men jag byter ut krossade tomater mot fasta tomater och minskar vinet för att inte få köttfärsröran lika rinnig. Soja använder jag bara för att tillsätta lite färg och kan uteslutas om så önskas.

Blir den en taco med grekiska smaker nästa fredag?

Tacos

Ingredienser

(4 port)

500 gr köttfärs
250 gr tomat
1 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta
0,5 gul lök
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad rosmarin
En skvätt soja för färgens skull
1 krm kanel
Salt & peppar
Olivolja

Gurka
Oliver
Tomater
Rödlök
Fetaost

Grekisk yoghurt till servering

Tillagning

Starta med köttfärsröran. Hacka lök och pressa vitlök och stek löken mjuk i lite olivolja. Tillsätt köttfärsen och stek den genombrun. Hacka tomaterna. Tillsätt tomater, vitt vin, tomatpuré, rosmarin, kanel och en skvätt soja. Låt såsen koka ihop i cirka 20 minuter och smaka av med salt och peppar.

Tärna tomater och gurka. Skär oliverna i mindre bitar. Smula fetaosten och hacka rödlöken.

Lägg köttfärs i ett tacoskal och lägg sedan på gurka, tomat, rödlök och fetaost. Om du vill kan du även toppa med en klick grekisk yoghurt.

Scroll to Top