2 juli 2024

Småvarma rödbetor med fetaost, kapris, valnötter och glasört

Meze
En enkel sallad som passar både som en förrätt men även som tillbehör till en huvudrätt. Glasört är kanske inte den vanligaste örten att använda i matlagning och är inte alltid så ätt att få tag i. Glasörten har liksom en sursalt smak är svår att ersätta med något annat utan att det blir en helt annan smak. Hittar du inte glasört i din butik blir en rödbetssallad med en annan ört minst lika bra.

Ingredienser (4 port)

500 gr färdigkokta rödbetor
Några kvistar glasört
75 gr fetaost
En näve valnötter
Kapris
Olivolja
Salt & peppar

Tillagning

Skär rödbetorna i lite större bitar. Värm en stekpanna med olivolja i och värm upp rödbetorna tillsammans med önskad mängd glasört i några minuter. Salta och peppra. Lägg upp rödbetorna och glasörten på en tallrik, smula över fetaost och valnötter. Tillsätt önskad mängd kapris. Ringa över olivolja.