2 juli 2024
Saganaki- så enkel att tillaga, så god att äta
Meze
Visste du att Saganaki egentligen är namnet för smårätter tillagade i en enportionsstekpanna, så kallad Sagani? Saganaki kan alltså vara stekta räkor i tomatsås med en massa fetaost likväl som en bit stekt hårdost.
De flesta av oss förknippar nog Saganaki med stekt hårdost av typen kefalograviera, kasseri eller kefalotyri. Här i Sverige är det enkelt att i osthyllan ta den ost som benämns som Saganaki, en ost på får- och getmjölk som blir kanongod att steka.
Saganaki kan stekas precis som den är eller paneras innan stekning. Här är recept på båda sätten:
De flesta av oss förknippar nog Saganaki med stekt hårdost av typen kefalograviera, kasseri eller kefalotyri. Här i Sverige är det enkelt att i osthyllan ta den ost som benämns som Saganaki, en ost på får- och getmjölk som blir kanongod att steka.
Saganaki kan stekas precis som den är eller paneras innan stekning. Här är recept på båda sätten:
Ingredienser (1 port)
Saganaki (önskad mängd)Citron