Halloumi med hemmagjord sweet chili

Just nu är jag inne i en Halloumifas där jag äter, lever och till och med drömmer Halloumi. Jag kan liksom inte få nog och när jag såg Nigella Lawson snabbt och enkelt med svepande rörelse tillaga denna rätt så fanns det ingen återvändo. Stekt Halloumi med söt-syrlig chili ovanpå en salladsbädd, vad kan bli fel? Sältan från Halloumin, sötman från honungen, syran från limen och hettan från chilin är en oslagbar kombination. Prova och se!

Ingredienser

3 röda chilifrukter
2 msk flytande honung
Saften av 0,5 lime

150-200 gr Halloumi

Bladspenat eller den sallad som du föredrar

Olivolja

Tillagning

Kärna ur en av chilifrukterna för att minska styrkan och hacka alla tre i små bitar. Koka upp chilin tillsammans med honung och limesaft i cirka 5 minuter tills såsen börjar tjockna. Det finns en risk att det skummar över så rör om hela tiden.
Skiva Halloumin i sex till åtta skivor och stek dem så att de får fin färg. Servera direkt på en salladsbädd med sweet chili och lite olivolja.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen