2 juli 2024
Recept på tzatziki
Röror & såser
Vad vore det grekiska köket utan tzatziki? Fantastiskt ändå skulle jag gissa men det här verkligen en av de kalla såser som jag gillar allra mest. Den kalla och lena såsen passar perfekt till grillat med mycket smak eller helt enkelt som en dippsås till det mesta.
Jag gissar att de flesta har sitt eget recept på just den bästa tzatzikin och det här är mitt bästa recept som jag jag brukar köra.
Läs historian bakom souvlaki och den kalla såsen: greekreporter.com
Jag gissar att de flesta har sitt eget recept på just den bästa tzatzikin och det här är mitt bästa recept som jag jag brukar köra.
Läs mer om tzatziki
Läs historian bakom souvlaki och den kalla såsen: greekreporter.com
Ingredienser (4 port)
1 gurka5 dl grekisk yoghurt (10 %)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt & peppar
Tillagning
Skölj och riv gurkan. Krama ur överflödigt vatten. Blanda gurkan med yoghurten och pressa ner två stycken vitlöksklyftor. Rör ner olivolja, vinäger och smaka av med salt och peppar. Låt den vila i en timme i kylskåpet.
Läs mer: Fava- grekisk hummus