2 juli 2024
Pizza med halloumibotten
Huvudrätter
Det här är en pizza för alla som älskar halloumi och för alla som vill undvika mjölprodukter. Ja, eller för alla som älskar pizza. Vilken fyllning du lägger på pizzan varierar förstås i det oändliga men i det här receptet blev den en salamipizza med färska champinjoner, paprika och lök. Var noga med att kolla på pizzabotten och pizzan när du gräddar den så att den inte bränns vid.
Ingredienser (1 pizza)
Pizzabotten
150 gr halloumi
1 ägg
0,5 dl grädde
2 msk pofiber (finns ibland mjölprodukterna)
Fyllning
0,5 tomat
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
0,5 tsk torkad oregano
4-5 salamiskivor
0,25 gul lök
0,5 röd paprika
4 färska champinjoner
Färsk oregano
Riven ost
Tillagning
Värm ugnen till 225 grader.Riv halloumin och blanda med ägg, grädde och pofiber. Låt smeten vila i tio minuter.
Bred ut halloumismeten till ett cirka 0,5 centimeter tjockt lager på ett bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen i tio minuter.
Ta ut pizzabotten och låt den vila i några minuter. Under tiden förbereder du övriga ingredienser. Hacka tomaten och blanda med tomatpuré, torkad oregano och olivolja. Bred ut smeten på pizzabotten. Lägg på önskad mängd salami. Skiva den gula löken riktigt tunt och lägg på pizzan. Skär champinjoner och paprika i strimlor och lägg på pizzabotten. Toppa med önskad mängd riven ost och färsk oregano. Grädda pizzan i tio minuter i mitten av ugnen. Var nog med att ha koll så att den inte bränns.