Mjuk pepparkaka med färskostfrosting på grekisk yoghurt

Att gör egen färskost på grekisk yoghurt är en enkel procedur men kräver ett dygn. Förutom att använda den som grund i en frosting är den utmärkt att anvöända som pålägg. I det här receptet använder jag den som grunden i en frosting. Syrlig och len.

Ingredienser

150 gr smör
3 ägg
3 dl rårörsocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kryddnejlika (malen)
2 msk kanel
1 msk ingefära
2 dl grekisk yoghurt

Frosting

300 gr färskost (här hittar du receptet för att göra egen färskost på grekisk yoghurt, men den ska givetvis vara utan kryddor i detta fall. OBS! Måste påbörjas dagen innan)
0,5 dl florsocker
0,5 dl frysta vinbär/lingon/tranbär
2 msk strösocker

Tillagning

Värm ugnen till 175 grader.
Smöra och bröda en springform. Vispa ägg och socker poröst och smält smöret under tiden. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner det smälta smöret och den grekiska yoghurten i äggsmeten. Vänd ner de torra ingredienserna och häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna.
Vispa färskost och florsocker och bred frostingen över kakan. Blanda de frysta bären med lite strösocker och garnera kakan vid servering.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen