2 juli 2024
Havrebars med tranbär och grekisk yoghurt
Bakverk
För den som vill ha ett litet nyttigare snacks är havrebars ett bra alternativ... ur ett sockerperspketiv i alla fall. Nästa gång jag gör dessa kommer jag att hacka ner nötter för att skapa en anna struktur på barsen. Feel free to experiment!
![](https://mittgrekland.se/wp-content/uploads/2024/07/havrebars-med-tranbar-och-grekisk-yoghurt-5fbbc0f17f603.jpeg)
Ingredienser
0,5 dl grekisk yoghurt50 gr torkade tranbär
200 gr havregryn
4 tsk flytande honung
1 äggvita
1 nypa salt
Rippel
5 msk florsocker
1 msk grekisk yoghurt
Tillagning
Värm ugnen till 175 grader.Kläd en ugnsfastform, cirka 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en skål och tryck sedan ut smeten i formen. Pressa den ganska hårt med till exempel baksidan av en slev. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter och låt det svalna därefter i cirka 10 minuter. Ta därefter ut havrekakan ur formen och låt den svalan helt innan du skär upp önskad storlek på barsen/rutorna.
Blanda i ordning rippelsmeten av grekisk yoghurt och florsocker och ringa över de skurna bitarna.