Bröd med fyllning- fetaost, rödlök, paprika, soltorkade tomater och örter

Det här är ett fyllt bröd som påminner om en slags brödig pizza. Egentligen kan du fylla brödet med vad du vill men jag valde fetaost som bas för att sedan lägga till grönsaker och örter. Brödet passar bra till en soppa, på buffébordet eller till en sallad.

bröd med fyllning

Ingredienser

(1 bröd)

1 tsk torrjäst (20 gr färsk jäst)
2,5 dl vatten
6-7 dl vetemjöl
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk honung

Fyllning

150 gr fetaost
0,25 rödlök
4 soltorkade tomater
0,25 paprika
Oregano (färsk)

1 msk tomatpuré
Vatten

Tillagning

Blanda mjöl, torrjäst och salt i en bunke. Värm vattnet till lite mer än fingervarmt och häll ner det i de torra ingredienserna. Tillsätt olivolja samt honung och arbeta ihop till en deg. Knåda degen i 10 minuter för att frigöra glutentrådarna. Degen ska släppa från kanterna men vara lite kletig. Låt degen jäsa övertäckt i 50 minuter.

Skär fetaosten, rödlöken och paprikan i tunna bitar och dela de soltorkade tomaterna på längden.
Kläd en pajform (29 centimeter) med bakplåtspapper.

Lägg upp degen på en mjölad yta. Dela degen i sex bitar. Knåda ej. Rulla varje bit till cirka 15 centimeter långa ”korvar”. Börja med att snurra en degbit i mitten av pajformen och fortsätt sedan hela vägen ut till kanten av pajformen. Var noga med att fästa ihop kanterna på varje degbit. Tryck ner ingredienserna i skårorna. Täck över och låt jäsa i 45 minuter.

Värm ugnen till 200 grader. Rör ut tomatpurén med lite vatten och pensla brödet. Hacka oreganon och strö över brödet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Rulla till toppen