Ljummen medelhavssallad med fetaost

Det här är en ljummen sallad med inspiration från Medelhavet där du grillar/ steker delar av grönsakerna innan du blandar ihop salladen. Passar utmärkt till en bit grillat.

Ljummen medelhavssallad med fetaost

Ingredienser

(4-6 port)

3 röda paprikor
2 auberginer
300 gr salladsärtor
125 gr salladslök
100 gr oliver
200 gr cocktailtomater
300 gr fetaost
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt & vitpeppar

Tillagning

Använd gärna en grillpanna om du tilllagar salladen inomhus.

Skölj, ansa och dela vardera paprika i fyra delar. Grilla paprikorna i olivolja i cirka 10-15 minuter tills de fått färg/ blivit sotade och börjat mjukna. Lägg dem i en skål. Skölj och dela auberginerna i grova bitar. Lägg dem i en skål och ringla över rikligt med olivolja, salta och peppra. Blanda om och grilla sedan auberginen i grillpannan i cirka 10- 15 minuter till de fått färg och börjar mjukna. Lägg dem i skålen med paprikorna.

Skölj sockerärtorna och grilla dem lätt i grillpannan och lägg dem i skålen med paprikor och auberginer. Hacka salladslöken inklusive stjälkarna. Pressa vitlöksklyftan. Skölj och dela cocktailtomaterna på hälften. Blanda ner allt i skålen med de grillade grönsakerna tillsammans med oliver, 2 msk olivolja, 3 msk vitvinsvinäger, 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Smula över fetaosten och servera.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen