2 juli 2024
Hallouminese- halloumigryta
Grytor
En äkta Bolognese (= från Bologna) innehåller i regel högrev men istället för en Ragú Bolognese så blev det här en Hallouminese med grovriven Halloumi. Receptet är inte fullt ut vegetariskt men om du utesluter bacon och oxbuljongen och istället använder grönsaksbuljong och smaksätter grytan med ett par teskedar Chipotle Paste så kommer du åt den lätt rökiga smaken ändå.
Min Hallouminese blev en perfekt söndagsgryta när tiden för att låta den puttra länge och väl fanns. Servera gärna grytan med en bit grekiskt lantbröd (länk).
Min Hallouminese blev en perfekt söndagsgryta när tiden för att låta den puttra länge och väl fanns. Servera gärna grytan med en bit grekiskt lantbröd (länk).
Ingredienser (4 port)
Ca 400 gr Halloumi (2 paket)120 gr bacon
200 gr rotselleri
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
1 oxbuljongtärning
5 dl vatten
400 gr krossade tomater
2 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
0,5 kruka färsk timjan
1 kruka färsk basilika
Olivolja
Salt & peppar