Gratinerad halloumismörgås med tomat, basilika och nektarin

Förrätt, huvudrätt eller kanske till och med efterrätt. Denna gratinerade halloumismörgås funkar till allt.

Ingredienser

4 skivor grekiskt lantbröd, gärna med oliver i
150 gr halloumiost, riven
0,5 rödlök, hackad
200 gr körsbärstomater, skivade
Färsk basilika
Balsamvinäger
1 nektarin, skivad
Olivolja
Salt och vitpeppar

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader.
Lägg brödskivorna på en plåt och ringla över olivolja. Riv halloumin och fördela osten på brödskivorna. Gratinera brödet i mitten av ugnen i cirka tio minuter.
Hacka lök och basilika, skiva tomater och blanda dessa tillsammans med balsamvinäger (cirka en matsked). Skiva nektarinen i tunna skivor. När brödet är klart, lägg på tomatblandningen och dekorera med några nektarinskivor. Salta, peppra och ringla över olivolja. Njut.

Rulla till toppen