2 juli 2024
Gratinerad halloumismörgås med tomat, basilika och nektarin
Meze
Förrätt, huvudrätt eller kanske till och med efterrätt. Denna gratinerade halloumismörgås funkar till allt.
Ingredienser
4 skivor grekiskt lantbröd, gärna med oliver i150 gr halloumiost, riven
0,5 rödlök, hackad
200 gr körsbärstomater, skivade
Färsk basilika
Balsamvinäger
1 nektarin, skivad
Olivolja
Salt och vitpeppar
Tillagning
Värm ugnen till 200 grader.Lägg brödskivorna på en plåt och ringla över olivolja. Riv halloumin och fördela osten på brödskivorna. Gratinera brödet i mitten av ugnen i cirka tio minuter.
Hacka lök och basilika, skiva tomater och blanda dessa tillsammans med balsamvinäger (cirka en matsked). Skiva nektarinen i tunna skivor. När brödet är klart, lägg på tomatblandningen och dekorera med några nektarinskivor. Salta, peppra och ringla över olivolja. Njut.