31 juli 2024
Garidosalata- räksallad med fräsch syra
Meze
Det här är en enkel, syrlig och fräsch räksallad som passar utmärkt som en mezerätt och räcker då till i alla fall fyra personer.
Testa dig fram när det gäller syran. Jag gillar hög syra och är därför inte snål med vitvinsvinägern. Jag låter salladen via i cirka 30 minuter så att ingredienserna suger åt sig av dressingen.
En Garidosalata kan förutom räkor egentligen innehålla vad som helst. Det är helt enkelt en räksallad där huvudingrediensen är räkor. Detta recept är hämtat och en aningen justerat från en kokbok med grekiska recept.
Testa dig fram när det gäller syran. Jag gillar hög syra och är därför inte snål med vitvinsvinägern. Jag låter salladen via i cirka 30 minuter så att ingredienserna suger åt sig av dressingen.
En Garidosalata kan förutom räkor egentligen innehålla vad som helst. Det är helt enkelt en räksallad där huvudingrediensen är räkor. Detta recept är hämtat och en aningen justerat från en kokbok med grekiska recept.
Ingredienser (2-4 port)
500 gr räkor3 medelstora (kokta) potatisar
6 cornichons
2 msk kapris
1 knippe persilja
vitvinsvinäger
Dressing
4 msk olivolja
0,5 citron (saften)
1 msk senap
salt & peppar
Tillagning
Rensa räckorna och lägg dem i en skål. Skvätt över lite vitvinsvinäger. Tärna potatisen och cornichons och blanda ner med räkorna tillsammans med kaprisen.Blanda dressingen och slå över. Rör om.
Hacka persiljan och rör ner i salladen. Låt stå i 30 minuter i kylen och servera sedan räksalladen som en del av ett bord med mezerätter.