2 juli 2024

Grillad aubergine med vitlök och timjan

Meze
Här har vi en rätt som sätter doft i hela huset. Grillade aubergine med en massa vitlök och timjan är en utmärkt ensamrätt men fungerar klockrent som tillbehör till andra rätter. Du bestämmer. Servera auberginen direkt då den blir lite mjuk och svampig om den får stå för länge.

Ingredienser (4 personer)

2 auberginer
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk salt
0,5 kruka färsk timjan

Tillagning

Skär auberginerna i skivor. Hacka timjan. Blanda olivolja, salt och timjan. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda väl. Lägg auberginskivorna i en form och hälla över marinaden. Se till att alla ytor får ta del av marinaden. Låt auberginen stå i marinaden i cirka 30 minuter.

Hetta upp en grillpanna och grilla skivorna i cirka två minuter på vardera sida så att de får fina grillränder. Servera auberginen som ensamrätt tillsammans med grekisk yoghurt eller som tillbehör till en kött- eller fiskrätt.