Ouzosill- egen sill med ouzo, fänkål & citron

Att göra egen sill till julbordet, påskbordet eller till midsommar är riktigt enkelt med färdiga sillfiléer. Egentligen är variationerna oändliga och denna sill är smaksatt med favoritdrycken från Grekland: Ouzo. I den här varianten av egen sill så har jag tillsatt fänkål som också bidrar med lakritstoner samt citronskal som bryter av och ger sillen lite mer fräschhet.

Egen sill med ouzo

Ingredienser

(4-6 port)

1 pkt inläggningssill (420 gr)
1,5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättikssprit (12%)
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
5 svartpepparkorn
1 lagerblad
2 msk ouzo
0,5 fänkål
1 schalottenlök
1 citron

Tillagning

Börja med att koka upp lagen: vatten, socker, ättikssprit, pepparkorn och lagerblad. Låt svalna och ställ den sedan i kylskåpet så att den blir kylskåpskall. Blanda därefter i två msk ouzo i lagen.

Skiva lök och fänkål tunt. Tvätta citronen noga och skala av det yttersta lagret med en potatisskalare. Skölj av sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva fänkål, sill, lök och citronskal i en glasburk. Häll över lagen och låt stå två dygn i kylskåp innan servering.

[acf_repeater field="lagg_till_fler_recept" sub_fields="namn_pa_recept,bild,beskrivning,portioner,ingredienser,tillagning,relaterad,namn_pa_relaterad_lank"]

%namn_pa_recept%

%beskrivning%

Ingredienser %portioner%

%ingredienser%

Tillagning

%tillagning%
[/acf_repeater]
Rulla till toppen