Cheesecake gjord med grekisk yoghurt

Älskar cheesecake. Älskar grekisk yoghurt. Älskar cheesecake gjord med grekisk yoghurt.
Det här blir en mjuk och len cheesecake med lite syra tack vare yoghurten. Pudra den med kanel och ringla över lite honung och smakkombinationen är total.

Jag valde att tillsätta kokosflingor i denna variant vilket ger cheesecaken en annan konsistens och smak. Dessa går att utesluta om du inte vill ha kokoskaraktär på cheesecaken.

Ingredienser

Botten

15 digestivekex
125 gr smör

Fyllning

2 dl grekisk yoghurt (10%)
200 gr Philadelphiaost
3 ägg
2 dl florsocker
0,5 dl kokosflingor (kan uteslutas)
2 msk vaniljsocker

Garnering

Kanel
Flytande honung

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Smält smöret. Krossa digestivekexen och bland dem med det smälta smöret. Tryck ut kexblandingen i springform. Grädda cheesecakebotten i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Ställ botten åt sidan. Sänkt ugnstemperaturen till 150 grader.

Blanda samman övriga ingredienser till en slät smet och häll den över kexbotten. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills den har stelnat. Låt cheesecaken svalna och ställ sedan in den i kylen. Servera cheesecaken med kanel och flytande honung.

Gjord med inspiration från Salakis.

Rulla till toppen