2 juli 2024

Citronstekt brysselkål med fetaost, valnötter och picklad rödlök

Meze
Okej, den här rätten kanske ser lite rörig ut men lika rörig som den är, är den också god. Om man gillar brysselkål förstås. Jag tillhör dem som gör det och jag tycker att jag har hittat en bra brytning med citron och fetaost och den sötsyrliga rödlöken. Servera som en ensamrätt bland andar mezerätter eller som tillbehör till fisk.

Ingredienser

500 gr brysselkål
1 citron
300 gr fetaost
Olivolja
Salt & peppar
Valnötter
Picklad rödlök

Tillagning

Börja med att pickla rödlöken. Ett enkelt 15-minuters-recept hittar du här: Picklad rödlök.
Skölj och ansa brysselkålen och dela dem på hälften. Värm olivolja i en stekpanna och stek brysselkålen i cirka fem minuter. Tvätta citronen och riv över citronszest över brysselkålen och pressa över saften av en halv citron. Salta och peppra efter smak, rör om och stek i tre minuter till. Ställ brysselkålen åt sidan. Vill du hellre ha brysselkålen helt mjuk kan du koka den i några minuter innan stekning.

När brysselkålen svalnat så att den är ljummen lägg dem i en skål, smula över fetaosten, lägg ner önskad mängd valnötter och picklad lök, rör om och servera.