2 juli 2024

Kumminpotatis- en smak av Grekland

Huvudrätter
För oss som längtar till Grekland och som kanske snart ska åka, eller som nyligen har varit där, kan grekisk matlagning alltid få en att njuta av Grekland en stund till. Ett av mina absoluta favoritrecept är det för Kumminpotatis som passar utmärkt til både kyckling och kött. Det blir en rund, nästan söt, smak som skapar härliga drömmar om medelhavet.

Ingredienser

4 medelstora potatisar
400 gr krossade tomater
1 stor gul lök
1,5 tsk spiskummin
1,5 tsk kanel
2 msk olivolja
salt och peppar
1 dl vatten

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor och skär löken i stora bitar. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över spiskummin, kanel, salt, peppar och olivolja. Rör om ordentligt. Häll över de krossade tomaterna och vattnet. Täck formen och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Ta av locket/flolien och grädda i ytterligare 30 minuter. Känn på potatisen med en sticka om de är färdiga. Njut!