Pasta med grekiska smaker

Det här är en superenkel rätt med ugnsrostade körsbärstomater, oliver, fetaost och färska örter. Just idag använde jag även handgjord pasta från Grekland köpt på www.olivlunden.se.

Ingredienser

4

500 gr pasta
1 dl oliver
150 gr fetaost

400 gr körsbärstomater
Flingsalt
Färska örter (timjan, oregano m. fl)
Olivolja

Tillagning

Värm ugnen til 200 grader.

Koka upp pastavattnet och under tiden skär du körsbärstomaterna på mitten och lägger ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Hacka en näve örter och strö över tomaterna. Strö över flingsalt och ringla över olivolja. Rosta tomaterna i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Medan tomaterna är i ugnen kokar du pastan, delar oliverna på mitten, hackar en näva örter och smular fetaosten. När pastan och tomaterna är klara blandar du ihop allt tillsammans med olivolja. Servera med en bit bröd.

Rulla till toppen