inspiration

Veckans strand: Stavros Beach på Donoussa

Det är inte alla huvudbyar ute på öarna som har begåvats med riktigt bra stränder. Vissa ligger inte ens vid kusten och kan förstås omöjligen erbjuda det och de byar som ligger intill havskanten erbjuder många gånger på ett behagligt dopp i det blå men inte mycket mer än så. Men, en ö och en huvudby som har förärats med en riktigt praktstrand är Donussas Chora Stavros.

Stavros Beach, Donoussa. (Foto: Markus Olsson)

För mig är det här paradiset. Sanden är alldeles mjuk och gyllene och havet går i samma nyans som en påse Vicks Blå. Intill stranden finns några höga träd där en bar gömmer sig under grenverket. I högtalarna rullar jazzversioner av moderna poplåtar ut, hamburgarna är enkla och ölutbudet lovar inhemska sorter blandat med de förtrogna nationella märkena.

Stavros Beach, Donoussa. (Foto: Markus Olsson)

Stavros Beach ligger direkt anslutning till byn och de handfull tavernor som finns där. Ett par minimarkets förser oss med nödvändiga livsmedel och återvändarna sitter gärna på Estiatorio To Kyma och betraktar färjorna som lägger till i hamnen.

Stavros Beach, Donoussa. (Foto: Markus Olsson)

Donoussa är en skön ö. En avkopplande och prestigelös ö. Det är lätt att trivas och likaså på stranden som huvudbyn Stavros erbjuder. En av min absoluta favoriter!

Läs mer: Donoussa (länk)

Hitta till Stavros Beach på Donoussa:

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen