inspiration

Veckans strand: St Georges Bay på Symi

Det är snart tre veckor bort sedan jag var på Symi och vid St Georges Bay (Agios Gerogios Bay). Det känns som en evighet sedan. Så som det oftast gör när jag har kommit hem från en Greklandsresa. Trots ett tidevarv senare så kan jag fortfarande höra de glada rösterna från de som hoppade ner i det grönblå vattnet, toner som studsade mot de gulaktiga bergsväggarna. Jag kan fortfarande känna dofterna av hav, dieselångor från båten och omgivningens torra och försmäktande växtlighet.

St Georges Bay
St Georges Bay, Symi. (Foto: Markus Olsson)

Det hör inte till vanligheterna att jag reser med en anordnad båttur men ibland är det både mer prisvärt och smidigare än att lösa utfärden genom linjetrafik. Som i det här fallet. Det var en rågad båt som lade ut från hamnen i Rhodos stad på morgonen med ett första stopp vid St Georges Bay innan hon skeppade oss vidare till Gialos på Symi.

St Georges Bay
St Georges Bay, Symi. (Foto: Markus Olsson)

St Georges Bay är en fantastisk fin strand där kontrasterna mellan den vita, grova och steniga stranden och det grönblå havet är helt klart fängslande. Vid St Geroges Bay finns ingen organiserad verksamhet utan du behöver ta med dig den förtäring och det solskydd du vill nyttja under dagen. En bit ut i vattnet guppar alltid några båtar med de som åker hit över dagen eller som lägger till här på sin seglats bland öarna i Dodekaneserna.

Båt från hamnen på Rhodos. (Foto: Markus Olsson)

Om du inte själv besitter en båt att segla runt med finns det förutom ett entimmesstopp med organiserad båttur från Rhodos även badbåtar från Symis hamnby Gialos under säsong. Ett besök på Symi kräver även ett stopp vid St Georges Bay.

Läs mer: Fem sevärdheter på Rhodos (länk)

Hitta till St Georges Bay på Symi:

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen