inspiration

Stränder i Grekland: Prasonisi Beach på Rhodos

Stränder i Grekland finns i alla dess former och erbjuder något för de allra flesta. Just stränderna är är en av alla anledningar till att jag tycker så mycket om att åka till Grekland, en plats att koppla av och att njuta av. Veckans strand är Prasonisi Beach på Rhodos som jag besökte år 2021.

Prasonisi Beach på Rhodos
Prasonisi Beach på Rhodos. (Foto: Markus Olsson)

Prasonisi Beach ligger på Rhodos sydspets cirka 85 kilometer från Rhodos stad och ett riktigt mecka för surfare och kitesurfare. Det blåser en hel del här med andra ord. Stranden är riktigt stor och på en del av stranden finns solstolar och parasoller att hyra, i övrigt breder sanden ut sig vitt och brett.

Tack vare sina surfare finns här också surfskolor för den som vill lära sig/ utveckla sitt surfande.

Läs mer: mittgrekland.se’s information om Rhodos (länk)

Intill stranden finns några tavernor som slåss om kunderna och en enorm parkering för bilburna besökare. Även en liten minimarket och ett par hotell finns intill stranden men man kan knappast prata om att Prassonissi är en semesterort utan det handlar snarare om en plats för surfare och för de som vill ha lite mer avskilt.

Prasonisi Beach Rhodos
Prasonisi Beach, Rhodos. (Foto: Markus Olsson)

Prasonisi är namnet på den lilla ö som ligger strax utanför Rhodos sydspets som när det är lågvatten blir en halvö och sandbanken träder fram som binder ihop de båda öarna. Stranden på Rhodos sydkust har därför fått samma namn som den lilla obebodda ön/ halvön.

Prasonisi Beach Rhodos
Prasonisi Beach, Rhodos. (Foto: Markus Olsson)

Den västra sidan av stranden är den del där de som nyttjar vinden håller till allra mest då blåsten kan ha lite mer styrka där än den östra delen där också de solstolar och parasoller som erbjuds finns.

Vattnet är relativt långgrunt och kan därför passa barnfamiljer som efterfrågar just det bra. 

Om du har tillgång till hyrbil tycker jag att du ska ta en tur runt Rhodos längs kustvägarna och göra ett stopp här där sanden breder ut sig som i princip ingen annanstans på ön.

Hitta till Prasonisi Beach på Rhodos:

Läs mer: Aktuell information från UD om att resa till Grekland (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen