inspiration

Stränder i Grekland: Ammos Beach på Koufonissi

Stränder i Grekland finns i alla dess former och erbjuder något för de allra flesta. Just stränderna är är en av alla anledningar till att jag tycker så mycket om att åka till Grekland, en plats att koppla av och att njuta av.  Veckans strand är Ammos Beach på Koufonissi som jag har besökt ett par gånger genom åren.

Koufonissi Ammos Beach
Ammos Beach, Koufonissi. (Foto: Markus Olsson)

Det är långt ifrån alla hamnbyar ute på öarna som är begåvade med riktigt bra stränder. Inte allt för sällan ligger de i andra byar eller ensamma längs kusten och nås med badbåt eller något slags fordon.

En riktigt fin strand som faktiskt ligger i den by dit båtarna anländer är Ammos Beach på Koufonissi. Stranden liksom delar byn, Chora, i två delar där framför allt den västra delen av byn är huvudbosättningen med flest tavernor och små butiker. Den östra delen av Chora har mestadels uthyrningsrum och det var också här jag bodde det året jag spenderade flera dagar på Koufonissi.

Koufonissi
Ammos Beach, Koufonissi. (Foto: Markus Olsson)

Koufonissi är begåvad med en rad riktigt fina stränder och det finns de som menar att de bästa stränderna i Kykladerna finns just här. Jag håller delvis med men har också hittat paradisstränder på flera av Koufonissis “systrar”.

Ammos Beach är en riktigt fin strand med alldeles vit, finkornig sand och ett vatten som är fullständigt klart och skapar en intensiv blå färg ju djupare det blir.

Här breder du ut din egna handduk och fäller upp ditt egna parasoll för att undvika solens starkaste strålar. Med tanke på strandens läge har du tillgång till Choras utbud av kaféer, tavernor och butiker. Det finns ingen servering på stranden, vilket jag tycker faktiskt är en fördel. Stranden får liksom vara just bara en strand.

Ammos Beach på Koufonissi
Ammos Beach, Koufonissi. (Foto: Markus Olsson)

Du kan inte missa Ammos Beach när du kommer till Koufonissi då stranden ligger precis till höger om kajen som du kliver i land på.

Läs mer: mittgrekland.se’s information om Koufonissi (länk)

Hitta till Ammos Beach på Koufonissi:

Läs mer: Aktuell information från UD om att resa till Grekland (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen