inspiration

Veckans strand: Aliki Beach på Paros

På Paros sydkust ligger den lilla fiskebyn Aliki med ett fåtal hus men med flera tavernor. Det finns ett antal boenden i byn att hyra och vill du ha en riktigt avkopplande semester så är Aliki platsen att bo i på Paros. Stranden är riktigt fin och intill finns som sagt en hel del matställen att välja mellan. De flesta tavernor ligger just jämte stranden så passa på att njuta av någon av fiskrätterna som serveras här. 

Aliki Beach, Paros. (Foto: Markus Olsson)

Stranden i Aliki har en mjuk och alldeles gyllene sand och en bit ut i vattnet guppar fiskebåtar i takt med vattnets rörelse. Det finns en del solstolar och parasoller att hyra men det går lika bra att ta med sig sitt eget solskydd och sitt- eller liggdon.

Aliki Beach, Paros: (Foto: Markus Olsson)

Stranden är som en tratt där den bredaste delen är närmast byns nav för att sedan smalna av längs med kusten. Aliki Beach är en strand som faller mig väl i smaken. Sanden är riktigt fin, vattnet är klart och känslan är opretentiös. Det är stillsamt samtidigt som det finns ett bra utbud att välja mellan när hungern och törsten gör sig påmind.

Aliki Beach, Paros. (Foto: Markus Olsson)

Aliki har en del återvändare och det kan jag förstå för till skillnad mot till exempel Naoussa och Parikia så är det mindre turistigt här och därmed betydligt lugnare.

Vid Aliki Beach, Paros. (Foto: Markus Olsson)

Hitta till Aliki Beach på Paros:

Läs mer: Åtta underbara stränder på Paros (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen