inspiration

Uppdaterad information om Paros


Uppdaterad information om Paros | Mittgrekland


Uppdaterad information om Paros

  • Skriv ut

Startbild Paros

Efter öluffen jag gjorde i maj/juni i år så finns det nya upplevelser att lägga till den ”vita ön” i Kykladerna, Paros. Jag besökte bland annat ett par nya byar och nya stränder men jag återupplevde även tidigare platser fast med helt nya ögon. När jag nu sitter och lägger till informationen så inser jag än en gång vilken fantastisk ö detta är! Byarna runt om på ön är så otroligt vackra och gemytliga. Paros är verkligen en kykladisk dröm!

Trots att jag under min vecka på Paros levde i en konstant intensiv blåst som emellanåt höll på att kasta omkull både mig och min vespa ser jag ändå tillbaka på tiden på Paros med stor njutning. Genom åren har jag bott både i Parikia, Naoussa, Piso Livadi och vid Golden Beach och nu hittade jag ytterligare en plats jag kan tänka mig att lägga några dygn vid: fiskebyn Aliki/ Alyki på Paros sydkust. Stranden är otroligt fin och det finns några charmiga tavernor att spendera eftermiddags- och kvällstimmarna vid med en tallrik av lokala läckerheter och med god dryck i glaset. Jag längtar redan dit!

Aliki Beach Paros
Stranden i Aliki, Paros. (Foto: Markus Olsson)

Är du nyfiken på Paros kan du läsa mer om ön här: Paros (länk)

Vill du läsa mer om att öluffa kan du göra det här: Öluffa (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen