inspiration

Stränder på Serifos

Alltså dess stränder på Serifos! 

Stränder på Serifos
Kalo Abelis Beach, Serifos. (Foto: Markus Olsson)

Frodo Baggins? Pwhaaa! Han tyckte att ringen var en börda att bära, att vägen till Mordor gick i lite uppförsbacke, att små insekter var lite stingsliga och detta fastän han hade en vapendragare till hjälp. Då har han inte vandrat till stränder på Serifos och framför allt försökt ta sig till stranden Kalo Abeli. Det har jag. Det fanns tillfällen då jag tänkte ”Run! You fool, run!” och tillfällen då jag stampade allt vad jag orkade i marken och vrålade ”You shall not pass!”.

Jag fastnade i klibbigt spindelnät som ju mer jag försökte få bort det desto mer klibbade det fast. Honmonstret? Pwhaaa! Här snackar vi ett hermafroditmonster som gjorde allt för att linda in mig i en kokong för att kunna bjuda hela släkten på köttfest framåt kvällen. Jag vadade genom vattendrag, klättrade bland sten och slog mig fram i skadelysten vass. Om jag kom fram? Jo, det gjorde jag. Var det värt det? Nja, det är väl frågan om men mellan mina dödskamper fick jag i alla fall njuta av en fantastisk utsikt.

Fler stränder på Serifos

Lia Beach, Serifos. (Foto: Markus Olsson)

Jag föredrar nog en beachhopping längs med ostkusten när det kommer till stränder på Serifos istället där stränderna är betydligt mer tillgängliga. Mer Grekisk flora och fauna än Sagan om ringen kan man väl sammanfatta det som.

Agios Sostis Beach, Serifos. (Foto: Markus Olsson)
Psili Ammos Beach, Serifos. Foto: Markus Olsson)
Stränder på Serifos
Agios Ioannis Beach, Serifos. Foto: Markus Olsson)

Hamnbyn Livadi som vuxit samman med byn Livadakia bjuder också på stränder. Jag föredrar stranden i Livadakia med sina träd som skänker skugga och där känslan är lite mer avslappnad. Stranden i Livadi med solstolar och parasoller bjuder förstås på lite skådespel när båtar ankommer och avgår. Intill stranden finns även ett otal tavernor och kaféer att stilla hungern vid om strandhänget drar ut på tiden.

Livadi Beach, Serifos. (Foto: Markus Olsson)
Livadakia Beach, Serifos. (Foto: Markus Olsson)

Jag har mer att upptäcka när det gäller Serifos och förutom fina stränder finns här en riktigt finns Chora (huvudby) och bra vandring på märkta leder.

Chora, Serifos. (Foto: Markus Olsson)

Här kan du läsa mer om Serifos på Serifos egna hemsida: Serifos

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen